Ingredientes para 4 persoas:
- 3 berenxenas (grandes)
- 1 peituga de polo (500 gr.)
- 1 pemento vermello
- 3 cenorias picadas
- 1 tomate natural
- 1 allo porro picado
- salsa de tomate caseira para que queden zumentas.
- queixo para gratinar.
- sal
- orégano
- aceite de oliva 2 culleradas
Lávanse as berenxenas e córtanse pola metade lonxitudinalmente, colócanse na bandexa de forno. Fánselle uns cortes, engádese un pouco de sal, un pouco de aceite, e métense no forno 20 minutos a 180º.
Mentres, pomos unha tixola ao lume, con 1 cullerada de aceite de oliva, e se sofriten as verduras (eu empezo polo allo porro); unha vez pochadas as verduras engadímoslle o polo, picado ao gusto e salpimentamos.
A continuación sácanse as berenxenas do forno e déixanse arrefriar e retírase con moito coidado a pulpa e déixase a pel da berenxena sen romper, (é máis fácil se pasamos a punta dun coitelo por todo o bordo).
Picamos a pulpa da berenxena e engadímola á tixola xunto coa salsa de tomate, (aprox. 1 vaso) e refogamos 5 minutos para que se mesturen ben os sabores.
A continuación colócase a pel das berenxenas nunha bandexa de forno e énchense coa mestura, engádeselles o orégano, o queixo, e se gratinan 10 minutos no forno xusto antes de servir.
Mentres, pomos unha tixola ao lume, con 1 cullerada de aceite de oliva, e se sofriten as verduras (eu empezo polo allo porro); unha vez pochadas as verduras engadímoslle o polo, picado ao gusto e salpimentamos.
A continuación sácanse as berenxenas do forno e déixanse arrefriar e retírase con moito coidado a pulpa e déixase a pel da berenxena sen romper, (é máis fácil se pasamos a punta dun coitelo por todo o bordo).
Picamos a pulpa da berenxena e engadímola á tixola xunto coa salsa de tomate, (aprox. 1 vaso) e refogamos 5 minutos para que se mesturen ben os sabores.
A continuación colócase a pel das berenxenas nunha bandexa de forno e énchense coa mestura, engádeselles o orégano, o queixo, e se gratinan 10 minutos no forno xusto antes de servir.
No hay comentarios:
Publicar un comentario